TÉRKÉP FÓRUM APRÓHIRDETÉS CÉGTÁR
KEZDŐLAP   
Nemesbőd főoldala
Kistérségi Társulás


BEMUTATKOZÁS   
Köszöntő
Mesteremberek


E-ÖNKORMÁNYZAT   
Alapadatok
Képviselő-testület
Rendeletek
Határozatok
Önk. szerződések
Hivatal felépítése
Ügytípusok
Hatósági nyilvántartások


INTÉZMÉNYEK   
Óvoda
Könyvtár
Orvosi rendelés
Védőnői szolgálat
Egyéb


GAZDASÁG   
Helyi adó
Beruházások
Vállalkozások
Kereskedelmi tevékenység
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg


Helyi hírek, felhívások

Segítse munkánkat a község életéről, rendezvényeiről készített képeivel, az újabb programok, hírek, felhívások közzétételével, hogy minél inkább élő legyen az új virtuális közösségi élettér.

Információit kérjük, küldje el az impresszumban található e-mail címek valamelyikére, hogy elhelyezhessük a megfelelő menüben.


  Összes hír száma: 56
  ««     «     1     2     3     4     5     6    7     8     9     »  


FELHÍVÁS ÓVODAI JELENTKEZÉSRE
Forrás: dr. Váradi Renáta - Dátum: 2013. március 27.
Értesítem a település lakosságát, hogy a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 24.§ (3) bekezdése szerint a gyermek abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától (2013. szeptember 1.) napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni. Az óvodai jelentkezés a Nemesbőd Gyöngyvirág Óvodába 2013. április 15-én és április 16-án (hétfőn és kedden) 8,00 és 16,00 óra között tart. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet. Jelentkezéskor a szülő (gondviselő) gyermekével együtt érkezzen, és vigye magával: - a saját és gyermeke lakóhelyét, illetve tartózkodási helyét tartalmazó igazolványt, - a gyermek esetleges betegségeit, egészségügyi állapotát igazoló dokumentumokat, - az étkezési térítési díj csökkentésére jogosító körülményeket igazoló dokumentumokat, - amennyiben a gyermeke halmozottan hátrányos helyzetű, vagy napközbeni ellátását biztosítani kell, úgy az ezt igazoló dokumentumokat (jegyzői határozat és a szülő vagy szülők nyilatkozata), valamint - orvosi igazolást a gyermek által megkapott kötelező védőoltásokról. Óvodába a gyermeket 3. életéve betöltése után lehet felvenni. Felvehető, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező három éves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető. Az óvodai beiratkozás nem jelenti egyúttal az óvodába történő felvételt is. A gyermekek felvételéről a beiratkozást követő 15 napon belül hoz döntést az intézmény vezetője. A felvételi kérelem elutasítása esetén az értesítés kézhezvételét követő 15 napos határidőn belül a szülők Nemesbőd község jegyzőjének címzett, de az érintett intézménynek (óvodának) átadott érdeksérelemre hivatkozó kérelmet nyújthatnak be. Az 5 éves gyermek beíratásának elmulasztása szabálysértésnek minősül. dr. Váradi Renáta s.k. Nemesbőd község jegyzője
 


Postai nyitvatartási idő módosulás
Forrás: dr. Váradi Renáta - Dátum: 2013. március 27.
Értesítjük a kedves helyi Lakosokat, hogy a helyi Posta nyitvatartási ideje módosul 2013. március 27-től az alábbiak szerint: hétfőtől - péntekig: 8,00 - 12,10-ig tart nyitva, szombaton és vasárnap zárva lesz. A lakosság által igénybe vehető postai szolgáltatások köre és a kézbesítés módja változatlan marad.
 


Ünnepi megemlékezés Nemesbődön
Forrás: dr. Váradi Renáta - Dátum: 2013. március 20.
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Nemesbőd község lakói 2013. március 14-én megtartott ünnepségen. Simon Ferenc polgármester ünnepi szavait a nemesbődi Gyöngyvirág Óvoda gyermekeinek előadása, majd a váti Általános Iskola diákjainak műsora követte. A rendezvényről készített képek az alábbi link alatt érhetők el: https://picasaweb.google.com/111219365211120625915/Marcius15UnnepsegNemesbod2013
 


Kötelező védőoltásokkal kapcsolatos tájékoztatás
Forrás: dr. Váradi Renáta - Dátum: 2013. március 20.
A Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve tájékoztatása szerint az utóbbi hónapok oltásmegtagadással kapcsolatos eseti felvetik azt a lehetőséget, hogy a gyermekközösségekbe olyan gyermek felvétele történik, aki nem rendelkezik az életkorhoz kötött kötelező védőoltásokkal. Azoknál a gyermekeknél, akiknél bármelyik kötelezően előírt védőoltás elmaradt, az elmaradt védőoltást a legrövidebb időn belül pótolni kell. Az óvodai felvételkor, az iskolai beíratásnál elengedhetetlen az orvosi igazolás bemutatása, amelynek tartalmaznia kell azt az információt, hogy a gyermek a kötelező védőoltásokkal rendelkezik. A gyermekek felvételét követően az iskola - egészségügyi szolgálat tagjai (orvos-védőnő) valamennyi közösségbe járó gyermek érdekében ellenőrzi a gyermek oltási könyve alapján az oltások meglétét. Óvodai és iskolai beíratásnál a szülők, gondviselők ügyeljenek a háziorvosi igazolás bemutatására, ami tartalmazza a gyermek egészségügyi állapotáról, valamint oltásairól szóló információt!
 


Rendelési idő módosulás
Forrás: Dr. Tímár Péter - Dátum: 2013. március 20.
Tájékoztatjuk a kedves helyi Lakosokat, hogy 2013. március 21-én (csütörtökön) az orvosi rendelés a következőképp módosul: Nemesbőd községben 08,00 - 09,30 óra között, Vát községben 09,30 - 11,00 óra között lesz. Továbbá 2013. március 22-én (pénteken) a rendelés szabadság miatt elmarad. Sürgős esetben Dr. Csanaky Miklós rendelője kereshető fel, illetve hívható (Tel.: 94/445-827, 0630/3300545). Megértésüket köszönjük!
 


Orvosi rendelés elmarad
Forrás: Dr. Tímár Péter - Dátum: 2013. március 20.
Értesítjük a kedves helyi Lakosokat, hogy 2013. március 20-án (szerdán) az orvosi rendelés továbbképzés miatt elmarad. Sürgős esetben az orvosi ügyelet kereshető fel (9700 Szombathely, Sugár utcai Mentőállomás), illetve hívható (TEl.: 94/311-100). Megértésüket köszönjük!
   ««     «     1     2     3     4     5     6    7     8     9     »  
  Összes hír száma: 56
oldal nyomtatása
Nyomtatás
küldje el az oldalt emailben
Küldje el az oldalt emailben
TELEPÜLÉSEK   
HÍREK, FELHÍVÁSOK   
Aktuális
Archívum


AKTUÁLIS   
Programajánló
Újság


KERESŐ   

GASZTRONÓMIA   
Söröző, borozó


GALÉRIA   
Képgaléria és képeslapküldés


VENDÉGKÖNYV   
Írás
Olvasás 
Látogatók száma:  450958 Impresszum Oldaltérkép E-mail